БЪРЗА ДОСТАВКА – в рамките на 1 работен ден. Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. x
БЪРЗА ДОСТАВКА – в рамките на 1 работен ден. Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. x
НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ В ГРИЖАТА ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ В ГРИЖАТА ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Публикуван от Alina

Грижата за домашните любимци е важна, но нека бъдем честни - не винаги е възможно да си позволите услугите на професионалист, а и всъщност има много собственици, които искат да извършват някаква поддръжка у дома. Затова събрахме тук няколко съвета как да се грижите за добрия външен вид на вашите любимци у дома.

Приятно четене!

ДОМАШНА ГРИЖА В 4 СТЪПКИ:

 1. Всичко по реда си. Първо изкъпете домашния си любимец. Може да звучи очевидно, но наистина е важно, така че не го пропускайте тази стъпка.
 2. Изрежете ноктите. Знаем, че това понякога си е предизвикателство, но наистина е от голямо значение да го правите редовно.
 3. Грижете се за козината на домашния си любимец, като използвате подходяща четка или уред, предназначен да премахва долния ѝ пласт.
 4. Подстригвайте козината на домашния си любимец, ако тя не пада естествено.


БАНЯ

  Всички знаем, че на нашите пухкави приятели им харесва мръсотията, но понякога банята е неизбежна. За да улесните процеса, може би трябва да помислите за продукт „2 в 1“ (шампоан и балсам).

  И още един съвет: старайте се да не попада сапун или вода в ушите им и не забравяйте да изплакнете добре.

  Съветът на професионалиста: Използвайте сешоар за домашни любимци, за да намалите обичайното време за сушене.


  НОКТИ

  Що се отнася до рязането на ноктите, имаме един съвет: "направете го бързо!"Ако ноктите на вашия домашен любимец са със светъл цвят, може да видите "живеца" (розовата част на нокътя, най-близо до върха на пръста). В противен случай, ако вашият домашен любимец има по-тъмен цвят на козината и не можете да видите живеца, просто подрязвайте малка част, докато не видите тъмно петно в средата на нокътя.


  Ако пък имате котка, бихте могли да се възползвате от нашата мрежа за къпане на котки - тя определено променя правилата на играта и след като пробвате с нея, може само да съжалявате, че не сте я открили по-рано.


  ПРЕМАХВАНЕ НА КОЗИНА

  Четката е най-добрият ви приятел в това отношение, така че потърсете такава, която може да ви помогне да намалите премахването на козина, ако го правите редовно между кучешките подстригвания. Например, тази йонизираща четка за домашни любимци е много добра идея, тъй като нейните специално оформени зъбци преминават лесно през сплъстени косми на козината на вашия домашен любимец.


  ПОДСТРИГВАНЕ И ПОДРЯЗВАНЕ НА КОЗИНАТА

  Това може би е най-важният съвет: винаги използвайте ножици, които са предназначени специално за козината на домашни любимци. Не ви съветваме да подстригвате котката или кучето си, ако козината е твърде неравна или много сплъстена.

  Също така, изчакайте подходящ момент, така че това преживяване да не е стресиращо и за двама ви.